IT Diensten

Consultancy voor een zakelijke oplossing

Forscale kan u helpen met het ontwerpen van een zakelijke IT oplossing. Dit kan bijvoorbeeld de portal zijn van een uitgebreid project of van meerdere gelijktijdige projecten.

Vóór het gebruiken van een zakelijke oplossing kan het nodig zijn dat gebruikers eerst een training krijgen of dat er een handleiding of trainingscursus wordt ontwikkeld.

Tijdens het gebruik van een zakelijke oplossing kan het nodig zijn dat er problemen worden opgelost. Hier moet vóór het gebruik al een afspraak voor zijn gemaakt die tijdens het gebruik zorgt voor support aan gebruikers en problemen in de functionaliteit oplost.

Maatwerk software

Elk project heeft zijn eigen wensen voor zijn manier van werken, bijvoorbeeld het gebruik van een online dashboard of portal voor een overzicht van diverse projecten, eventueel gecoördineerd door een Project Management Office. De standaard planningsoftware van Forscale kan met één of meer apps van Google geïntegreerd worden met behulp van een maatwerk Google Apps Script.

 • Standaardsoftware wil zeggen dat de software direct beschikbaar is en een deel van de wensen afdekt.
 • Maatwerksoftware is software die speciaal ontworpen en ontwikkeld wordt voor een complexe set aan klantwensen.
StandaardsoftwareMaatwerksoftware
direct beschikbaarbeschikbaar na ontwikkeltijd
niet alle wensen worden gerealiseerdalle gespecificeerde wensen op maat
goedkoop per universele functieduur per unieke functie
per maand per gebruikereenmalig

De maatwerk oplossing bestaat uit:

 • ProjectWork, de standaardsoftware van Forscale voor projectmanagement. Het is een webapp waardoor gebruikers planningen kunnen delen.
 • Google Workspace (Google Apps), de standaard online productiviteitssoftware van Google. Voorbeelden van Google Apps zijn Drive, Gmail, Documenten, Maps, Agenda, Contacten, etc.
 • Google Apps Script maakt maatwerk mogelijk door verschillende Google Apps te integreren in de workflow van uw projecten en bedrijf en deze te koppelen aan ProjectWork. Een voorbeeld van een Apps Script is een voortgangsrapport van een ProjectWork planning dat gebruik maakt van Google Documenten om hier tabellen en grafieken in weer te geven.

De projectmanagementoplossingen op basis van Forscale maatwerk zijn per saldo goedkoper en beter op maat dan uitgebreide standaardsoftware oplossingen, zie onderstaande voorbeeldberekening voor 4 gebruikers:

prijzen excl. BTWUitgebreide standaardsoftwareForscale maatwerk oplossing
wensen+/- 80% gerealiseerd100% geïntegreerd
standaard+/- € 25 per maand per gebruiker 
ProjectWork € 96 per jaar voor 4 gebruikers
Google Workspace € 62,50 per jaar per gebruiker
maatwerk integratie € 500 per Google App integratie
1e jaar voor 4 gebruikers€ 1.200€ 846 (= € 346 + € 500)
2e jaar voor 4 gebruikers€ 1.200€ 346

Om tot een offerte te komen met een vaste prijs is het nodig dat we uw wensen op een rij zetten:

 1. Gewenste productiviteitswinst
 2. De gebruikers en hun rollen
 3. De informatie flow per rol
 4. Apps die informatie bevatten en leveren
 5. Gecombineerde functionaliteit
 6. Grafische gebruikersinterface

Op basis van alle wensen ontvangt u een offerte met een vaste prijs, inclusief alle kosten. Als u het aanbod accepteert dan zal het resultaat online geleverd worden binnen een afgesproken tijd. Na betaling wordt de oplossing overgedragen.

Neem contact op met Forscale voor meer informatie of een afspraak.